Het is er weer, binnenkort. Hengelo Bier.

previous arrow
next arrow
Slider

 

Hengelo Bier. Ja, het is er weer. (Binnenkort).

Eigenlijk is het nooit helemaal weg geweest… En het gaat ook niet weg. Nooit niet. Never.

Wat een verhaal. Er was een gat van 20 jaar na de gedwongen sluiting van de Hengelosche Bierbrouwerij in 1988. Daarna werd een aantal jaren geleden het biermerk lokaal al wat nieuw leven in geblazen, met vallen en opstaan. En nu wordt het dus (binnenkort) opnieuw gebrouwen, speciaal voor jou.

Zwolsche Jan - Hengelo Bier

Wat nou hippe brouwer met baard. Dit is Zwolsche Jan, een Hengelo Bier reclame uit begin vorige eeuw.
Waarom Hengelo Bier? Omdat het een traditioneel Nederlands bier is dat zijn tijd altijd ver vooruit was. Het begon als een ambachtelijk brouwerij. Maakte de sprong voorwaarts als horecabrouwerij. Groeide uit tot de grootste en innovatiefste brouwer van Oost- en Noord-Nederland. Zo was de Hengelosche Bierbrouwerij de eerste brouwer die een popfestival sponsorde. Maar het familiebedrijf werd overgenomen door een buitenlands bedrijf en daarna werd het de nek omgedraaid. Jaren later werd het Hengelo Bier herboren als underdog cultmerk. Terecht. Niemand pakt je je bier zo maar af. No way.

Tijd voor je eigen bier!

Binnenkort dus een nieuw bier dat gebruik maakt van een oude biertraditie. Hengelo’s Speciaal  is met 5% alc, het perfecte heldere koele bier zoals iedereen dat graag drinkt. Geen moeilijk gedoe, maar speciaal genoeg. Want de kwaliteit van het authentieke recept is goed in balans. Met de beste ingrediënten wordt door een echte brouwmeester, Hengelo Bier Speciaal, zorgvuldig en ambachtelijk gebrouwen. Een lokaal bier van wereldklasse.

 

Hengelo Bier, een bier met een verhaal

Tijd voor je eigen bier

Hengelo Bier, alleen als je het aankunt

Een lokaal bier van wereldklasse

Onweerstaanbaar

Heerlijk Ongefilterd Hengelo’s

Nieuw Sinds 1879

 

Lees meer over de Pro-Earth campagne